Möjligheter

Bankett & gala

Bananpiren har perfekta förutsättningar för att arrangera större banketter och galor. Med sitt unika läge vid älven finns möjligheter att skräddarsy miljöer för upp till 1000 sittande gäster. Sommartid utnyttjas dessutom vår terrass på 2 500 kvm som en integrerad del av upplevelsen.
Vi erbjuder ett personligt engagemang i alla delar som krävs för ett framgångsrikt evenemang. Fantastisk mat, unik atmosfär och anpassad inredning och utrustning.

Konsert & Show

Bananpiren har tre naturliga scener och konsertlokaler som går att anpassa efter egna behov. Dubbla paviljonger på 800 kvm/st och vårt Kajskjul 105 med plats för 4 200 stående personer vid konserter. Det finns också möjlighet att utnyttja delar av Bananpirens utomhusområde för att bygga upp barmiljöer etc.

Utnyttja samtliga scener och kringliggande områden för upp till 10 000 gäster per event eller bygg upp en intim konsert eller show i en av paviljongerna för ett par hundra hängivna fans.

Konferens

Våra flexibla lokaler, mitt i hjärtat av Göteborg, kan skräddarsys helt efter de krav som ställs från varje individuell kund. Våra 800 kvm stora paviljonger utnyttjas bäst genom att använda den ena paviljongen som bas för själva konferensen/seminariet. Utnyttja sedan den stora terrassen och andra paviljongen som utrymme för nätverkande, lounge och givande måltider.

Sällskap mellan 50 till 1000 personer fungerar utmärkt i våra paviljonger.

Är ni ännu flera deltagare eller gillar känslan i vårt råa Kajskjul 105? Då har vi en fantastisk lokal som går att anpassa till Göteborgs mest unika konferens center med mängder av historia inbyggd i väggarna.

Mässa

Varför inte kombinera en skräddarsydd mässa som fungerar både utomhus och inomhus samtidigt? Utnyttja 1000 tals kvadratmeter ute på piren för att visa upp produkter, fordon, tillfälliga byggnationer etc. i sitt rätta element. Kombinera detta med mässmontrar i ena paviljongen så ordnar vi en anpassad restaurang i den andra paviljonen.

Glöm inte alla möjligheter som Kajskjul 105 erbjuder. En rå mässlokal på 2 500 kvm som går att anpassa för alla typer av mässor. Flera garageportar erbjuder enkla transport- och lastningsmöjligheter samtidigt som det går att visa upp t.ex. större båtar och fordon i hallen.

Produktlansering

Bananpiren är en perfekt plats för att lansera den senaste produkten eller genomföra en smygpremiär för specialinbjudna gäster. Utnyttja områdets speciella karaktär och historia. Det finns 25 000 kvm att använda för utomhus och inomhus aktiviteter.

Intima pressvisningar för 10 personer eller publika lanseringar för 10 000 tals Göteborgare, det kallas valfrihet.

Stans bästa utsikt med älven, fonden mot centrala staden och Operan, är en del av själva upplevelsen!

Sportevenemang

Volvo Ocean Race och America’s Cup har redan gästat Bananpiren med 100 000 tals besökare. En perfekt plats för internationella evenemang. Oavsett om vi pratar om extremsporter, pröva på aktiviteter, motionslopp eller idrott i största allmänhet så finns Bananpiren där. Mitt i centrala Göteborg, totalt 25 000 kvm som kan förvandlas till en kokande folkfest.

Vi vet att logistiken och infrastrukturen på plats går att anpassa och bygga upp efter alla behov. Utnyttja vår stora erfarenhet och kunskap inom området så skapar vi historia på nytt!

Kultur & Föreningsliv

Bananpiren är en del av Göteborgs kanske viktigaste och finaste historia. Nu skapas historia på nytt när Bananpiren blir en del av Älvstadens nya ansikte.

Under många år framöver har vi fått Bananpiren ”till låns” som Göteborgarnas nya evenemangsplats.

Hjälp oss att fylla vår evenemangskalender med spännande, roliga, annorlunda och engagerande aktiviteter. Vi vill öppna upp för ett brett utbud som tilltalar så många som möjligt. Vi vill även erbjuda vår anläggning för föreningar som behöver en plats att utnyttja för träning eller tävling.

Hör av er med idéer och önskemål så skall vi se vad som är möjligt att genomföra tillsammans.

Festlokal

Utnyttja våra unika möjligheter att kombinera utomhusmiljöer med våra anläggningar. Sommartid bildar våra paviljonger och utomhus terrassen på 2 500 kvm en fantastisk fond mot älven och centrala Göteborg.